ΗΜΕΡΙΔΑ ΔΟΜΗΣ ΙΣΟΤΗΤΑΣ ΤΩΝ ΦΥΛΩΝ

isotita   Ημερίδα Δομής Ισότητας ΙΝΕ-ΓΣΕΕ/ ΠΟΕΕΥΤΕ

Στις 31 Μαΐου πραγματοποιήθηκε η Ημερίδα δημοσιότητας του προγράμματος της Δομής Ισότητας των Φύλων του ΙΝΕ/ΓΣΕΕ στην Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργατών Επισιτισμού και Υπαλλήλων Τουριστικών Επαγγελμάτων «Προώθηση και ενίσχυση της συμμετοχής των γυναικών στα όργανα εκπροσώπησης των συνδικαλιστικών οργανώσεων των εργαζομένων», στα γραφεία της ΧΕΝ Ελλάδος, Αμερικής 11 στις 6:00 μ.μ.


Την ημερίδα χαιρέτησε ο πρόεδρος της Π.Ο.Ε.Ε.Ε.Υ.Τ.Ε. κος Παναγιώτης Προύτζος, ο οποίος αναφέρθηκε στα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος του τουρισμού- επισιτισμού, όπως η ανασφάλιστη εργασία, η μη καταβολή των αποδοχών των εργαζομένων, η μετατροπή των εξειδικευμένων εργαζομένων σε ανειδίκευτους εργάτες γενικών καθηκόντων, η πρόσληψη μη καταρτισμένου προσωπικού και η υπογραφή ατομικών συμβάσεων εργασίας που καταστρατηγούν κάθε έννοια συλλογικής διαπραγμάτευσης. Στη συνέχεια παρουσιάστηκε το έργο, το σχέδιο δράσης της Δομής και οι δράσεις που έχουν υλοποιηθεί ως τώρα. Ακολούθως, το λόγο πήρε ο εκπρόσωπος του ΚΕ.Π.Ε.Α. κος Θοδωρής Πολυζογόπουλος, ο οποίος παρουσίασε τις δράσεις του ΚΕ.Π.Ε.Α. καθώς και τις συνέργειες με τη Δομή Ισότητας.
Στην Ημερίδα παρουσιάστηκε μια πολύ ενδιαφέρουσα μελέτη με θέμα «Εξέλιξη και προοπτικές της απασχόλησης στον κλάδο επισιτισμού και τουρισμού 2006- 2012» από την κα Ζιζή Σαλίμπα, Υπεύθυνη της Κεντρικής Δομής Ισότητας/ Δρ. Οικονομολόγος της Εργασίας και τον κο Γιώργο Κρητικίδη, Επιστημονικό Συνεργάτη του ΙΝΕ-ΓΣΕΕ. Στη συνέχεια, η κα Φωτεινή Σακελλαρίδη, Ψυχολόγος, Δρ. Συμβουλευτικής και Επαγγελματικού Προσανατολισμού, Υπεύθυνη ΚΕ.ΣΥ.Π. Αμπελοκήπων, παρουσίασε το εργασιακό άγχος και τις τεχνικές διαχείρισης. Στόχος της εισήγησης ήταν η ενδυνάμωση των γυναικών οι οποίες λόγω των δυσμενών συνθηκών που επικρατούν στην αγορά εργασίας, αλλά και των προβλημάτων της κοινωνικής και οικογενειακής ζωής χρειάζονται ολόπλευρη ψυχοκοινωνική στήριξη.
Η ημερίδα έκλεισε με την εισήγηση του κ. Σάββα Ρομπόλη, Καθηγητή Οικονομικών Κοινωνικής Πολιτικής του Παντείου Πανεπιστημίου και Επιστημονικό Διευθυντή ΙΝ.Ε./Γ.Σ.Ε.Ε. ο οποίος αναφέρθηκε στις επιπτώσεις της κοινωνικοοικονομικής κρίσης στους εργαζόμενους και έκανε σημαντικές προβλέψεις για την εξέλιξη της απασχόλησης και της ανεργίας.

 Αφίσα

Υπολογισμός Μισθού

Προσφορά Εργασίας

Προσφορά θέσεων
εργασίας στα τουριστικά
επαγγέλματα από
εργοδότες

Επικαιρότητα

ΓΣΕΕ - ΑΠΟΦΑΣΗ 24ΩΡΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ ΤΗΝ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ...

Περισσότερα...

ANTI-COVID-19 - Ομάδα Πληροφόρησης και Υποστήριξης Εργαζομένων...

Περισσότερα...

Δελτίο Τύπου ΓΣΕΕ - Δώρο Πάσχα 2020...

Περισσότερα...

ΚΑΤΑΒΟΛΗ ΔΩΡΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΕ ΤΟ ΜΕ ONLINE ΕΦΑΡΜΟΓΗ

Περισσότερα...

 Η ΓΣΕΕ ΣΤΟ ΣΤΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΗΣ ΕΠΕΚΤΑΣΗΣ ΤΩΝ ΚΛΑΔΙΚΩΝ ΣΣΕ...

Περισσότερα...

Καταγγελίες Εργαζομένων