Ειδικότητα Ζαχαροπλαστικής Τέχνης

 

Εκπαιδευτικές μονάδες

    1. Αναβύσσου (Αττικής)
    2. Μακεδονίας
    3. Ηρακλείου

 

Προϋποθέσεις φοίτησης

 

Οι προϋποθέσεις φοίτησης και η διαδικασία εισαγωγής, καθώς και ο αριθμός των εισακτέων ορίζονται από προκήρυξη που δημοσιεύεται στις αρχές Ιουλίου κάθε έτους.
Οι υποψήφιοι πρέπει να είναι απόφοιτοι τουλάχιστον 1ης Λυκείου.

 

Φοίτηση

 

Η φοίτηση είναι υποχρεωτική και διαρκεί δύο χρόνια. Κάθε εκπαιδευτική περίοδος περιλαμβάνει δύο κύκλους σπουδών:

 

α) Τον Θεωρητικό, που αρχίζει τον μήνα Οκτώβριο κάθε σχολικού έτους και λήγει τον μήνα Μάιο του επομένου έτους.
β) Τον Πρακτικό, που αποτελεί συνέχεια του Θεωρητικού και αναπόσπαστη συνέχεια της εκπαίδευσής τους, αρχίζει τον μήνα Ιούνιο και λήγει στις 15 Σεπτεμβρίου. Οι μαθητές τοποθετούνται για πρακτική άσκηση με μέριμνα του Ο.Τ.Ε.Κ. σε επιλεγμένες Ξενοδοχειακές μονάδες.

 

Μαθήματα Α΄ ΤΑΞΗΣ

Ζαχαροπλαστική Τέχνη Ι, Λειτουργία Κουζίνας και βασικές αρχές Μαγειρικής Ι, Η τέχνη της Αρτοποιίας Ι, Διατροφική αξία τροφών - διαιτολογία, Ασφάλεια και Υγιεινή στους χώρους εργασίας, Αρχές λειτουργίας επισιτιστικών μονάδων, Γαλλικά ειδικότητας, Δομή και λειτουργία ξενοδοχειακών μονάδων, Τουρισμός - Πολιτισμός - Κοινωνία.

Μαθήματα Β' ΤΑΞΗΣ

Ζαχαροπλαστική Τέχνη ΙΙ, Λειτουργία Κουζίνας και βασικές αρχές Μαγειρικής ΙΙ, Η τέχνη της Αρτοποιίας ΙΙ, Διαχείριση τροφίμων και ποτών*, Κοστολόγηση και τιμολόγηση παρασκευών*, Εργασιακές σχέσεις στον Τουρισμό*, Τουριστική Νομοθεσία*, Νέες τεχνολογίες στον επισιτισμό, Γλλικά ειδικότητας, Διακόσμηση παρασκευών Ζαχαροπλαστικής, Τουριστική Οικονομία.

(*τετραμηνιαία μαθήματα)

Επικαιρότητα

 Δελτίο Τύπου Πανεπιστήμιο Πειραιώς...

Περισσότερα...

 ΠΟΙΟΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ «ΜΠΛΟΚΑΡΕΙ» ΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΟΜΕΔ

Περισσότερα...

Εγκύκλιος: Καλοκαιρινές Διακοπές 2017

Περισσότερα...

ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΓΣΕΕ...

Περισσότερα...

ΟΔΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΔΗΛΩΤΗ ΕΡΓΑΣΙΑ...

Περισσότερα...

Καταγγελίες Εργαζομένων