Προκήρυξη 24ωρων Προειδοποιητικών Απεργιών

apergia4

 

Η Διοίκηση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργατών Επισιτισμού & Υπαλλήλων Τουριστικών Επαγγελμάτων, σε έκτακτη σύγκλιση της Ολομέλειας αποφάσισε την προκήρυξη δύο 24ΩΡΩΝ προειδοποιητικών Απεργιών, ως αντίδραση του κλάδου για το πόρισμα της επιτροπής κρίσεων των Β.Α.Ε...

 

 

 

 

 

 

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

01/08/2011

Η Διοίκηση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργατών Επισιτισμού & Υπαλλήλων Τουριστικών Επαγγελμάτων, σε έκτακτη σύγκλιση της Ολομέλειας αποφάσισε την προκήρυξη δύο 24ΩΡΩΝ προειδοποιητικών Απεργιών, ως αντίδραση του κλάδου για το πόρισμα της επιτροπής κρίσεων των Β.Α.Ε. που προτείνει απένταξη όλων των ενταγμένων ειδικοτήτων του κλάδου μας στα Βαρέα (σερβιτόροι, μάγειροι, καμαριέρες, ζαχαροπλάστες, ψήστες, λατζέρηδες).

Την πρώτη για τις 23 Αυγούστου 2011 ημέρα Τρίτη και την δεύτερη με ανοιχτή ημερομηνία αφού εξουσιοδοτήθηκε το Εκτελεστικό Συμβούλιο να την ορίσει ανάλογα με την τελική απόφαση του Υπουργείου Εργασίας.

Επίσης αποφάσισε να δοθεί συνέντευξη Τύπου για να ενημερώσουμε για τις θέσεις της Ομοσπονδίας.

Έγινε προσπάθεια συνάντησης της Διοίκησης και συνδικαλιστών από μεγάλες Πρωτοβάθμιες Οργανώσεις από όλη την χώρα, με τον Υπουργό Εργασίας, ο οποίος επικαλέστηκε έλλειψη χρόνου και δεσμεύτηκε για συνάντηση μέση στην εβδομάδα, ενώ διαβεβαίωσε ότι η τελική απόφαση του Υπουργείου δεν είναι προειγημένη και είναι αντικείμενο διαβούλευσης.

Συνεκτιμώντας και την δήλωση του Υπουργού Εργασίας δηλώνουμε προς κάθε κατεύθυνση ότι σε τίποτα δεν έχουν αλλάξει οι συνθήκες εργασίας αυτών των ειδικοτήτων που ασφαλίζονται στα Β.Α.Ε. και το πόρισμα της Επιτροπής είναι χωρίς καμία Επιστημονική τεκμηρίωση.

Προειδοποιούμε ότι σε καμία περίπτωση δεν είμαστε διατεθειμένοι να αποδεχθούμε οποιαδήποτε απένταξη ειδικότητας και η ευθύνη για τις Απεργιακές Κινητοποιήσεις μας και τις επιπτώσεις στον Τουρισμό βαρύνει αποκλειστικά την Κυβέρνηση.

 

Έγγραφο: pdf1

Υπολογισμός Μισθού

Επικαιρότητα

ΠΩΣ ΑΜΕΙΒΕΤΑΙ Η ΗΜΕΡΑ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ...

Περισσότερα...

ΑΔΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΣΚΗΣΗ ΕΚΛΟΓΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΟΣ...

Περισσότερα...

ΚΑΤΑΒΟΛΗ ΔΩΡΟΥ ΠΑΣΧΑ 2019...

Περισσότερα...

ΔΙΟΡΙΣΤΗΚΕ ΠΡΟΣΩΡΙΝΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΣΤΗ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ...

Περισσότερα...

ΠΩΣ ΑΜΕΙΒΕΤΑΙ Η ΚΑΘΑΡΑ ΔΕΥΤΕΡΑ...

Περισσότερα...

Καταγγελίες Εργαζομένων