Δελτίο Τύπου για την συνεύλευση ΣΕΤΕ

 

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

05.05.2011

Για ακόμη μια φορά ο Πρωθυπουργός και ο αρμόδιος Υπουργός Τουρισμού, μιλώντας στη Γενική Συνέλευση του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ) ανακοίνωσαν σειρά πρωτοβουλιών για την τόνωση της «βαριάς βιομηχανίας» της Ελληνικής Οικονομίας, του Τουρισμού.

Όχι, δεν βρήκαν καμία λέξη υποστήριξης και διασφάλισης των θέσεων των εργαζομένων που βιώνουν συνθήκες «ζούγκλας» όπως οι ίδιοι ομολογούσαν όταν βρίσκονταν στην αντιπολίτευση.

Επίσης μας εντυπωσιάζει κάθε φορά ο επιθετικός διεκδικητικός – συντεχνιακός λόγος που εκφράζεται από την Διοίκηση του ΣΕΤΕ και την ίδια πεπατημένη ακολούθησε και ο κος Α. Ανδρεάδης νέος Πρόεδρος του ΣΕΤΕ.

Η κοινωνία και η πολιτεία οφείλουν να τους στηρίζουν και να τους επιδοτούν γενναιόδωρα, αλλά οι ίδιοι δεν διστάζουν να επιδεικνύουν ακραία δείγματα βουλιμίας και ανάλγητης αντικοινωνικής συμπεριφοράς σαρώνοντας εργασιακά δικαιώματα, πετσοκόβοντας μισθούς και συμβάσεις, απολύοντας τους εργαζόμενους και αντικαθιστώντας τους με φτηνούς εργαζόμενους δήθεν μαθητές.

Η πλήρης απορρύθμιση της αγοράς εργασίας και η ασύδοτη επέκταση κάθε ευελιξίας συντελείται με πλήρη επίγνωση των διαχρονικών στόχων του εργοδοτικού κατεστημένου του Τουρισμού και την υποστήριξη των νεοφιλελεύθερων Κυβερνητικών πολιτικών που αντί να στηρίζουν το υγιές επιχηρείν και τους εργαζόμενους επιδοτούν και νομοθετούν για τους μεγαλοεπιχειρηματίες κάθε επισφαλή μορφή απασχόλησης.

Τέλος σε ότι αφορά τα κηρύγματα μίσους που εκτοξεύουν κάποιες νεοσταλινικές φασίζουσες φωνούλες του Περισσού κάθ΄ έξιν και επάγγελμα τιμητές των πάντων, που καπηλεύονται και καλύπτονται πίσω από τη σφραγίδα του Συνδικάτου Επισιτισμού- Τουρισμού Ξενοδοχείων και συναφών επαγγελμάτων Ν. Αττικής, σχετικά με τα σχόλια τους για τους Προέδρους της ΓΣΕΕ και της Ομοσπονδίας μας, για την παρουσία τους ή όχι στην Συνέλευση του ΣΕΤΕ, το μόνο που θα σχολιάσουμε είναι ότι συχνά- πυκνά ρέπουν προς το χαφιεδισμό. Να το προσέξουν γιατί η ανήκεστος βλάβη καραδοκεί.

 

Έγγραφο: pdf1

Υπολογισμός Μισθού

Επικαιρότητα

ΠΩΣ ΑΜΕΙΒΕΤΑΙ Η ΗΜΕΡΑ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ...

Περισσότερα...

ΑΔΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΣΚΗΣΗ ΕΚΛΟΓΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΟΣ...

Περισσότερα...

ΚΑΤΑΒΟΛΗ ΔΩΡΟΥ ΠΑΣΧΑ 2019...

Περισσότερα...

ΔΙΟΡΙΣΤΗΚΕ ΠΡΟΣΩΡΙΝΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΣΤΗ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ...

Περισσότερα...

ΠΩΣ ΑΜΕΙΒΕΤΑΙ Η ΚΑΘΑΡΑ ΔΕΥΤΕΡΑ...

Περισσότερα...

Καταγγελίες Εργαζομένων