Δελτίο Τύπου για υπογραφή ΣΣΕ Ζαχαρωδών Προϊόντων

sseΟι διαπραγματεύσεις των αντισυμβαλλομένων για την Ε.Κ.Σ.Σ.Ε. του εργατοτεχνικού προσωπικού των πάσης φύσεως εργαστηρίων ζαχαρωδών προϊόντων όλης της χώρας, κατέληξαν σε συμφωνία με διάρκεια ισχύος από 20.08.2012 έως 19.08.2013 (1 έτος)...

 

 

 

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

20.08.2012



ΘΕΜΑ: ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΕΘΝΙΚΗΣ ΚΛΑΔΙΚΗΣ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗΣ ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΕΡΓΑΤΟΤΕΧΝΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΤΩΝ ΠΑΣΗΣ ΦΥΣΕΩΣ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΩΝ ΖΑΧΑΡΩΔΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ



Οι διαπραγματεύσεις των αντισυμβαλλομένων για την Ε.Κ.Σ.Σ.Ε. του εργατοτεχνικού προσωπικού των πάσης φύσεως εργαστηρίων ζαχαρωδών προϊόντων όλης της χώρας, κατέληξαν σε συμφωνία με διάρκεια ισχύος από 20.08.2012 έως 19.08.2013 (1 έτος). Για να διατηρήσουμε άθικτους τους λοιπούς οικονομικούς και θεσμικούς όρους της σύμβασης ζαχαρωδών το τίμημα ήταν μείωση των βασικών μισθών (από 01.09.2012) κατά 15%. Επιπλέον οι εργοδότες απαίτησαν στην διάρκεια ισχύος της Σύμβασης να αναστέλλεται η προβλεπόμενη αύξηση από ενδεχόμενη μεταβολή τριετών (απαίτησαν ουσιαστικά την εφαρμογή μιας ακόμη πρόνοιας της περιβόητης ΠΥΣ αρ. 6, για μη χορήγηση αυξήσεων ως το 2015 λόγω υπηρεσιακών ωριμάνσεων.)

Στην (κατά Α. Σαμαρά νυν πρωθυπουργό της χώρας) ..υπέρβαση και υπογραφή σύμβασης εσωτερικής υποτίμησης, μας οδήγησαν το πολιτικό προσωπικό της χώρας και οι προνομιούχες οικονομικές ελίτ που μας σπρώχνουν αδίστακτα στον φαύλο κύκλο της ύφεσης και της ανεργίας, με μοναδικό στόχο ..τη σωτηρία μας και την αδιατάρακτη συνέχεια της λεηλασίας των προνομιούχων σε κάθε εναπομείναντα κοινωνικό πόρο.

Οι μονεταριστικές πολιτικές παρέδωσαν ανυπεράσπιστους τους εργαζόμενους στα νύχια των εργοδοτών (έβαλαν τους λύκους να φυλάξουν τα πρόβατα), χωρίς δίχτυ προστασίας της πάλαι ποτέ εργατικής νομοθεσίας και χωρίς διαπραγματευτική ισχύ απέναντι στις βουλιμικές ορέξεις τους.

Ο λαλίστατος κατά τα άλλα Υπουργός Εργασίας(;) κος Ι. Βρούτσης αντιλαμβάνεται την αναγκαιότητα επαναφοράς της υπογραφής εκ μέρους του, της υποχρεωτικής εφαρμογής και επέκτασης των συμβάσεων για να έχουν κάποιο νόημα οι θυσίες μας ή οι φιλοδοξίες του περιορίζονται στη συνέχιση του έργου των προκατόχων του, στο πετσόκομμα μισθών, συντάξεων και εργασιακών δικαιωμάτων;

Από την πλευρά μας τονίζουμε ότι μοναδικός γνώμονας της υπογραφής μας ήταν η διατήρηση της Σύμβασης των ζαχαροπλαστών με άθικτες τις σημαντικές οικονομικές και θεσμικές τους κατακτήσεις (επιδόματα, 9 τριετίες, 13ος - 14ος μισθός κ.α.). Να διατηρήσουμε τις όποιες ελπίδες εφαρμογής της σύμβασης, για να μην ισοπεδωθούν τελείως οι αποδοχές ιδιαίτερα εξειδικευμένων αλλά αδύναμων να αντιπαρατεθούν στους εργοδότες τους, εργατοτεχνιτών.

Υ.Γ. Θέλουμε να τιμήσουμε την μόνη εργοδοτική Οργάνωση στον κλάδο μας και τον Πρόεδρο της κο. Ιωάννη Λαγό, που παρά την οικονομική κρίση, σεβάστηκε την υπογραφή της και δεν κατήγγειλε πρόωρα την κλαδική σύμβαση Ζαχαρωδών. Πλέον η νέα συμφωνία έχει μία εργοδοτική Οργάνωση ως υπογράφοντα την ΟΕΖΕ (ΓΣΕΒΕΕ). Ο άλλος αντισυμβαλλόμενος η ΕΒΖΕ (βιομηχανικές-βιοτεχνικές επιχειρήσεις ζαχαρωδών, ανήκει στον ΣΕΒ) δεν κατήγγειλε ποτέ την μεταξύ μας σύμβαση και προφανώς συνεχίζει η ισχύς της έως τη λήξη της στις 14.02.2013, ένεκα μνημονίου.

Νέοι καιροί - νέα ήθη, οι βιομήχανοι επιδεικνύουν κοινωνική ευθύνη και οι «μικροί» της ΓΣΕΒΕΕ παρέα με τους μεγαλοξενοδόχους κατάφεραν καθοριστικό πλήγμα στις αποδοχές των εργαζομένων, στα ασφαλιστικά Ταμεία και στο βάθεμα της ύφεσης.

Υπολογισμός Μισθού

Επικαιρότητα

 

 

Αμοιβή αργίας 28ης Οκτωβρίου...

Περισσότερα...

 

 

ΤΙ ΙΣΧΥΕΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΡΓΙΕΣ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ...

Περισσότερα...

 

 

ΚΑΤΑΒΟΛΗ ΔΩΡΟΥ ΠΑΣΧΑ
ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΕ ΤΟ ΜΕ ONLINE ΕΦΑΡΜΟΓΗ...

Περισσότερα...

Εργατική Πρωτομαγιά 2021..

Περισσότερα...

Καταγγελίες Εργαζομένων