Συνάντηση με την Υπουργό Εργασίας Κα. Λ.Κατσέλη

yp ergasias

 

Πραγματοποιήθηκε πρόσφατα, ύστερα από επείγον αίτημα μας, συνάντηση με την Υπουργό Εργασίας κα. Λ.Κατσέλη για το διαφαινόμενο σχέδιο τροποποίησης της Κ.Υ.Α. (υπ. αριθ. 168002/667 για τους "όρους και προϋποθέσεις της πρακτικής άσκησης ημεδαπών και αλλοδαπών σπουδαστών/μαθητών σχολών Τουριστικής Εκπαίδευσης και φοιτητών τριτοβάθμιας εκπαίδευσης...

 

 

 


 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

09/02/2011

Πραγματοποιήθηκε πρόσφατα, ύστερα από επείγον αίτημα μας, συνάντηση με την Υπουργό Εργασίας κα. Λ.Κατσέλη για το διαφαινόμενο σχέδιο τροποποίησης της Κ.Υ.Α. (υπ. αριθ. 168002/667 για τους "όρους και προϋποθέσεις της πρακτικής άσκησης ημεδαπών και αλλοδαπών σπουδαστών/μαθητών σχολών Τουριστικής Εκπαίδευσης και φοιτητών τριτοβάθμιας εκπαίδευσης").

Μια τροποποίηση τόσο ακατανόητη πριν ακόμη στεγνώσει το μελάνι υπογραφής των 3 συναρμόδιων Υπουργών, (υπογράφτηκε Αύγουστο 2010 αλλά με πρόβλεψη ουσιαστικά να εφαρμοσθεί από το 2011), όσο και αποκαλυπτική για την προέλευση της - από κρατικοδίαιτους μεγαλοξενοδόχους με ιδιαίτερες ικανότητες διαχρονικής άσκησης πίεσης στις Κυβερνήσεις, με στόχο να συνεχίσουν το σκλαβοπάζαρο που είχαν στήσει τα τελευταία χρόνια διακινώντας μαθητές ή δήθεν μαθητές για κάλυψη πραγματικών θέσεων εργασίας και οδηγώντας τους επαγγελματίες στην ανεργία.

Η Υπουργός κα. Κατσέλη, αφού της αναλύσαμε διεξοδικά την κατάσταση, κατανόησε τα επιχειρήματα μας και δεσμεύτηκε για την ανάγκη εφαρμογής της ισχύουσας ΚΥΑ.

Μας δήλωσε την αποφασιστικότητα της και μας συνέστησε να ενημερώσουμε και τα μέλη μας που συμπτωματικά την επομένη συμμετείχαν στο ετήσιο Απολογιστικό Συνέδριο της Ομοσπονδίας μας.

Ενημερώνουμε κάθε ενδιαφερόμενο και κυρίως τους Ξενοδόχους, ότι δώσαμε πολυετή αγώνα για να φθάσουμε ως την υπογραφή αυτής της ΚΥΑ και δεν είμαστε διατεθειμένοι να επιτρέψουμε την επαναφορά του δουλεμπορίου των ανθρώπινων ψυχών, που δεν τιμάει κανέναν στην χώρα μας και υποβαθμίζει την ποιότητα του Τουριστικού προϊόντος για το οποίο υποτίθεται ότι κόπτονται. Ακόμη δεν θα επιτρέψουμε καμία τροποποίηση που στην ουσία θα βάζει βόμβα στα θεμέλια της Κλαδικής Σύμβασης Εργασίας Ξενοδοχοϋπαλλήλων.

Ο κλάδος του Τουρισμού πρέπει να σέβεται και να διασφαλίζει τις θέσεις εργασίας και όχι να δημιουργεί γαλέρες των πιο παράνομων, μαύρων, άγριων μορφών εργασιακών σχέσεων στην Ευρωπαϊκή Κοινότητα.

 

Έγγραφο: pdf1

Υπολογισμός Μισθού

Επικαιρότητα

ΠΩΣ ΑΜΕΙΒΕΤΑΙ Η ΗΜΕΡΑ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ...

Περισσότερα...

ΑΔΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΣΚΗΣΗ ΕΚΛΟΓΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΟΣ...

Περισσότερα...

ΚΑΤΑΒΟΛΗ ΔΩΡΟΥ ΠΑΣΧΑ 2019...

Περισσότερα...

ΔΙΟΡΙΣΤΗΚΕ ΠΡΟΣΩΡΙΝΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΣΤΗ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ...

Περισσότερα...

ΠΩΣ ΑΜΕΙΒΕΤΑΙ Η ΚΑΘΑΡΑ ΔΕΥΤΕΡΑ...

Περισσότερα...

Καταγγελίες Εργαζομένων