Δελτίο Τύπου για συνάντηση με τον Υφυπουργό Κοινωνικών Ασφαλίσεων

dt pΔελτίο Τύπου για συνάντηση με τον Υφυπουργό Κοινωνικών Ασφαλίσεων...

26.10.2015

Το Προεδρείο της Ομοσπονδίας μας πραγματοποίησε συνάντηση με τον Υφυπουργό Κοινωνικών Ασφαλίσεων κ. Α.Πετρόπουλο από κοινού με τους συναδέλφους μας στις Ομοσπονδίες Λιμανιών, Μετάλλου, Εμποροϋπαλλήλων και Τσιμέντων ως εκπρόσωποι των Ασφαλισμένων στο Ταμείο Πρόνοιας Ιδιωτικού Τομέα.

Η συνάντηση αφορούσε τα προβλήματα των ασφαλισμένων του ΤΑΠΙΤ με την συνεχή επιδείνωση της αναμονής στη λήψη του εφάπαξ λόγω της αποστελέχωσης των υπηρεσιών του, τις προθέσεις της Κυβέρνησης για την ενοποίηση των ασφαλιστικών φορέων, τη δέσμευση των αποθεματικών της Πρόνοιας στην Τράπεζα της Ελλάδος, την παρατεινόμενη αδυναμία υπολογισμού του εφάπαξ λόγω του συντελεστή βιωσιμότητας και την παρακράτηση των εισφορών του εφάπαξ από το ΙΚΑ προς άτοκη διευκόλυνση του στην συνέχιση πληρωμής των συντάξεων.

Επιπλέον θέσαμε ζητήματα που αφορούν την περίθαλψη των ξενοδοχοϋπαλλήλων και τις παροχές σε χρήμα που αποδίδει το ΙΚΑ με πολύμηνες καθυστερήσεις, την επισφάλεια στην υγεία και εργασία στον κλάδο του Τουρισμού, τη δυσμενή μεταχείριση των νέων ασφαλισμένων και την εξαίρεση τους από τον πίνακα βαρέων και ανθυγιεινών καθώς και την διατήρηση της ασφάλισης των σερβιτόρων με βάση το τεκμαρτό ημερομίσθιο, συνθήκη που διαχρονικά αμφισβητούν οι εργοδότες στον Επισιτισμό.

Ο κ. Υφυπουργός άκουσε τα αιτήματα των εκπροσώπων, βεβαίωσε ότι δεν θα υπάρξει ισοπέδωση παροχών και ότι η πολιτική βούληση της Κυβέρνησης είναι να σεβαστεί τις εισφορές των ασφαλισμένων και τα απορρέοντα δικαιώματα.

Όμως δεν διέψευσε τα διακινούμενα σενάρια ενσωμάτωσης της Πρόνοιας (εφάπαξ) στον υπό διαμόρφωση ενιαίο (έναν ή περισσότερους) ασφαλιστικό Οργανισμό και επιπλέον αναφορικά με τα προαπαιτούμενα Οκτωβρίου για σύσταση Ειδικού Λογαριασμού Θησαυροφυλακίου που θα διαχειρίζεται ενιαία το κοινό κεφάλαιο όλων των οργανισμών της Γενικής Κυβέρνησης, δήλωσε ότι η Κυβέρνηση επιθυμεί την "ενιαία αξιοποίηση των εισφορών" που σημαίνει ότι τα αποθεματικά των Ταμείων θα γίνουν αντικείμενο διαχείρισης από τον Υπουργό Οικονομικών!

Είναι προφανές ότι τα δικαιώματα των ασφαλισμένων της Πρόνοιας διακυβεύεται να χαθούν στο λαβύρινθο του υπό κατάρρευση ασφαλιστικού προβλήματος της χώρας.

Απαιτείται εγρήγορση και συσπείρωση δυνάμεων.

ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΕ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΨΥΧΟΥΣ, ΕΝΤΟΝΩΝ ΧΙΟΝΟΠΤΩΣΕΩΝ ΚΑΙ ΠΑΓΕΤΟΥ...

ΚΑΤΑΒΟΛΗ ΔΩΡΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΕ ΤΟ ΜΕ ONLINE ΕΦΑΡΜΟΓΗ...

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΓΣΕΕ ΣΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΗΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΕΡΓΑΣΙΑΣ...

ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΓΣΕΕ...