ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΑΠΟΛΥΣΗΣ

apolisi Καταγγελία Απόλυσης συναδέλφου Ν. ΜΥΓΔΑΛΗ...

 

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ


Καταγγέλλουμε την Επιχείρηση Ζαχαροπλαστικής Μαρτίνης Χριστόφορος & Σια, Πειραιάς για την παράνομη και καταχρηστική καταγγελία της σύμβασης του συναδέλφου μας Νίκου Μυγδάλη, Αναπληρωτή Γ. Γραμματέα του Κλαδικού Σωματείου «Ένωση τεχνιτών ζαχαροπλαστών και εργατοϋπαλληλικού προσωπικού ζαχαρωδών προϊόντων και αποφοίτων Τουριστικών σχολών Αθηνών Πειραιώς – Περιχώρων» που ανήκει στη δύναμη της Ομοσπονδίας μας, κατά παράβαση των διαδικασιών που προβλέπονται στον Ν.1264/82 για την αιτιολογημένη καταγγελία της σχέσης εργασίας ενός συνδικαλιστικού στελέχους.

Παρά, την πανηγυρική απόρριψη πρόσφατης αίτησης της στην Επιτροπή Προστασίας Συνδικαλισ-τικών Στελεχών του Άρθρου 15 του Ν.1264/82, η οποία βεβαίωσε τη συνδικαλιστική ιδιότητα του συναδέλφου μας και απέρριψε τους αβάσιμους ισχυρισμούς της, η επιχείρηση συνέχισε με επαναλαμβανόμενα επεισόδια εις βάρος του και πλέον με πρόσχημα μια μεταβολή στο ιδιοκτησιακό καθεστώς της εταιρείας, του κοινοποίησε την απόλυση.

Καταγγέλλουμε την παραπάνω επιχείρηση, καταδικάζουμε την παράνομη όσο και άκυρη λύση της σύμβασης του συνδικαλιστικού μας στελέχους και απαιτούμε την άμεση επαναπρόσληψή του. Ο συνάδελφός μας έχει ήδη προβεί σε καταγγελία στην Κοινωνική Επιθεώρηση Εργασίας Πειραιά ζητώντας εργατική διαφορά, η οποία θα συζητηθεί προσεχώς και πέραν της εξώδικης καταγγελίας που αποστείλαμε ήδη στην επιχείρηση, θα έχει την αμέριστη υποστήριξή μας στη διεκδίκηση όλων των νομίμων δικαιωμάτων του.

Ζητούμε από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου Εργασίας να επιβάλουν τα δέοντα.

Καλούμε το Συνδικαλιστικό Κίνημα σε συμπαράσταση του διωκόμενου συναδέλφου μας.

Υπολογισμός Μισθού

Επικαιρότητα

 

 

Αμοιβή αργίας 28ης Οκτωβρίου...

Περισσότερα...

 

 

ΤΙ ΙΣΧΥΕΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΡΓΙΕΣ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ...

Περισσότερα...

 

 

ΚΑΤΑΒΟΛΗ ΔΩΡΟΥ ΠΑΣΧΑ
ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΕ ΤΟ ΜΕ ONLINE ΕΦΑΡΜΟΓΗ...

Περισσότερα...

Εργατική Πρωτομαγιά 2021..

Περισσότερα...

Καταγγελίες Εργαζομένων