Δελτίο Τύπου - Νέο κούρεμα εφάπαξ στο Ταμείο Πρόνοιας Ιδιωτικού Τομέα

images ΤΟ ΝΕΟ ΚΟΥΡΕΜΑ ΤΟΥ ΕΦΑΠΑΞ ΣΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΠΡΟΝΟΙΑΣ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ...

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

20/07/2016


ΘΕΜΑ:        ΤΟ ΝΕΟ ΚΟΥΡΕΜΑ ΤΟΥ ΕΦΑΠΑΞ ΣΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΠΡΟΝΟΙΑΣ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ


Το ΤΑΠΙΤ συγκάλεσε έκτακτο Διοικητικό Συμβούλιο για την αναπροσαρμογή των απονεμόμενων εφάπαξ των Τομέων που οι εισφορές διαφοροποιούνταν από το 4% επί των αποδοχών των ασφαλισμένων. (Εξαιρείται ο Τομέας Ξενοδοχοϋπαλλήλων που συνέπιπταν οι κρατήσεις στο 4% και η αναπλήρωση ορίσθηκε από το νόμο στο 60% και χωρίς να υπολογίζονται ο 13ος & 14ος μισθός).

Ως εκπρόσωποι των ασφαλισμένων δηλώσαμε ότι δεν κατανοούμε τη σπουδή και τον αιφνιδιαστικό τρόπο με τον οποίο εισήχθη η σημερινή ημερήσια διάταξη, αφού δεν προκύπτουν από το νόμο και την εγκύκλιο πιεστικές προθεσμίες προσαρμογής, εξάλλου μας προξενεί αλγεινή εντύπωση η επιλογή του Υπουργείου να αναθέσει στα Διοικητικά Συμβούλια των Φορέων να αναπροσαρμόσουν αυτά τις «εφάπαξ παροχές αναλογικά με το ύψος των εισφορών» στην πράξη να αναλάβουν αυτά τη τελική πολιτική ευθύνη για το νέο κούρεμα των εφάπαξ των ασφαλισμένων.

Η απόφασή μας ως εκπρόσωποι των ασφαλισμένων του Ταμείου Πρόνοιας Ιδιωτικού Τομέα είναι ότι δεν μπορεί να χωρέσει συζήτηση επί της ουσίας των θεμάτων αυτών χωρίς προηγούμενη αναλογιστική μελέτη:

  • όσο η Κυβέρνηση νομοθέτησε χωρίς τη παραμικρή διαβούλευση περικόπτοντας αναιτιολόγητα τις εφάπαξ παροχές,
  • όσο ενοποιεί χωρίς αναλογιστικές μελέτες ελλειμματικά και μη ελλειμματικά Ταμεία και Τομείς χωρίς καμία διασφάλιση της οικονομικής και λογιστικής τους αυτοτέλειας.

Ζητήσαμε πριν την έναρξη της συζήτησης να καταχωρηθεί στα πρακτικά η εναντίωσή μας στην ενοποίηση του ΤΑΠΙΤ στο ΕΤΕΑΕΠ και δηλώσαμε την απόφασή μας να προβούμε σε κάθε δικαστική ενέργεια προκειμένου να κριθεί ανίσχυρη ως αντισυνταγματική η ενοποίηση αυτή. Η συζήτηση αναβλήθηκε μέχρις ότου πραγματοποιηθεί συνάντηση των εμπλεκόμενων εκπροσώπων των Ομοσπονδιών του Ιδιωτικού Τομέα με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης .

Επικαιρότητα

ΚΑΤΑΒΟΛΗ ΔΩΡΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΕ ΤΟ ΜΕ ONLINE ΕΦΑΡΜΟΓΗ...

Περισσότερα...

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΓΣΕΕ ΣΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΗΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΕΡΓΑΣΙΑΣ...

Περισσότερα...

ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΓΣΕΕ...

Περισσότερα...

 ΕΝΔΙΑΜΕΣΗ ΕΚΘΕΣΗ 2018...

Περισσότερα...

Δήλωση ΓΣΕΕ για την επικείμενη έναρξη της διαδικασίας διαμόρφωσης του κατωτάτου μισθού από το Υπουργείο Εργασίας...

Περισσότερα...

Καταγγελίες Εργαζομένων