ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΠΟΕΕ-ΥΤΕ

synedriasi Το Εκτελεστικό Συμβούλιο συνεκτιμώντας...

 

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ – ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ

 

1. ΕΦΑΠΑΞ ΞΕΝΟΔΟΧΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ

Το Εκτελεστικό Συμβούλιο συνεκτιμώντας:

  • Την εξαιρετικά περιορισμένη ανταπόκριση των σωματείων – μελών μας (14 απαντήσεις, 8 θετικές – 6 αρνητικές) στην πρόσκληση που σας απευθύναμε για εξουσιοδότηση μας στην αποστολή διερευνητικού αιτήματος στον Υπουργό Εργασίας, για να διαπραγματευθεί με τους θεσμούς το ενδεχόμενο μετατροπής όσων Ταμείων Πρόνοιας επιθυμούν σε ΝΠΙΔ,
  • Την αλλαγή της Πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Εργασίας και την ενδεχόμενη μεταβολή προθέσεων της νέας Υπουργού σε σχέση με τις δηλώσεις του προκατόχου της.
  • Την νομική εκτίμηση του ειδικευμένου δικηγόρου στην κοινωνική Ασφάλιση Α. Ματθαίου που συντάσσει αυτές τις ημέρες την προσφυγή μας για το εφάπαξ στο ΣτΕ, όπου συνοπτικά συμβούλευσε ότι ακόμη και αν επιλύαμε τη νομοθετική κατοχύρωση του εγχειρήματος, λόγω του χαοτικού εργοδοτικού χώρου (10.000 ξενοδοχεία, 35.000 μικροκαταλύματα) ο Τομέας μας δεν ενδείκνυται για δημιουργία επαγγελματικού Ταμείου αφού είναι απολύτως επισφαλής η διασφάλιση είσπραξης των εισφορών, πόσο μάλλον από ένα Ταμείο που θα συστήνονταν εκ του μηδενός με άπειρο προσωπικό, δεδομένου ότι οι υπάρχοντες υπάλληλοι θα επέλεγαν το δημόσιο χαρακτήρα απασχόλησης τους.

Γιαυτό αποφασίσαμε ομόφωνα εκτός από την προσφυγή μας στο ΣτΕ, να διεκδικήσουμε από τη νέα πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εργασίας την επέκταση του δικαιώματος στη λήψη του εφάπαξ βοηθήματος με 20ετία το οποίο διεκόπη από 13.05.2016 με βάση το Ν.4387/2016.
(Να ησυχάσουν και τα παλικαράκια της μειοψηφίας, το εφάπαξ δεν θα χάσει το δημόσιο χαρακτήρα του, εξάλλου φρόντισε νομοθετικά ο.. κομουνιστής Υφυπουργός Πετρόπουλος να μην υπάρχει πολύ σύντομα)

2. ΣΥΛΛΟΓΙΚΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

Δεν μας έχει επιδοθεί ακόμη από τους εργοδότες το δικόγραφο προσφυγής τους στο Εφετείο για τη Σύμβαση του Επισιτισμού εξαντλώντας έτσι την αντίθεση τους στην άμεση εφαρμογή της απόφασης της Πενταμελούς Διαιτησίας, ενώ έχει οριστεί δικάσιμος για τις 14.02.2017 για την αντίστοιχη ΚΣΣΕ Ζαχαρωδών.

Επίσης σας ενημερώνουμε ότι ανέλαβε ο μεσολαβητής για τα μικροκαταλύματα και αναμένεται να οριστεί η πρώτη συνάντηση στον ΟΜΕΔ για τη προσχώρηση και επέκταση εφαρμογής της ΚΣΣΕ Ξενοδοχοϋπαλλήλων και στα κάθε είδους καταλύματα και Ενοικιαζόμενα Δωμάτια.

3. Το Εκτελεστικό Συμβούλιο εκφράζει τη συμπαράσταση του στους εργαζόμενους του Αστέρα Βουλιαγμένης και στον αγώνα τους για τη διασφάλιση όλων των θέσεων απασχόλησης μετά τη μεταβολή του ιδιοκτησιακού καθεστώτος και την προγραμματισμένη αναστολή λειτουργίας του συγκροτήματος εν όψει της εκτεταμένης ανακαίνισης των εγκαταστάσεων.

 

 

Υπολογισμός Μισθού

Επικαιρότητα

 

 

Αμοιβή αργίας 28ης Οκτωβρίου...

Περισσότερα...

 

 

ΤΙ ΙΣΧΥΕΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΡΓΙΕΣ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ...

Περισσότερα...

 

 

ΚΑΤΑΒΟΛΗ ΔΩΡΟΥ ΠΑΣΧΑ
ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΕ ΤΟ ΜΕ ONLINE ΕΦΑΡΜΟΓΗ...

Περισσότερα...

Εργατική Πρωτομαγιά 2021..

Περισσότερα...

Καταγγελίες Εργαζομένων