Επιστολή προς Σωματεία για Μετεκπαίδευση

ypurgeiotourismoyΕπιστολή προς Σωματεία για Μετεκπαίδευση...

 

                                                                                                           Προς

                                                                                                           Όλες τις Οργανώσεις – Μέλη της ΠΟΕΕ-ΥΤΕ

 

Συναδέλφισσες – οι,

Α. Σχετικά με την Μετεκπαίδευση υπηρεσίες του Υπουργείου Τουρισμού μας κοινοποίησαν έγγραφο για υποβολή προτάσεων υλοποίησης προγραμμάτων κατάρτισης – μετεκπαίδευσης εργαζομένων στον Τουριστικό Τομέα όπου μας γνωρίζουν ότι «προτίθενται να προχωρήσουν στην υλοποίηση σύμφωνα με τον Ν.1077/80 και ως πρώτη εκπαιδευτική περίοδο υλοποίησης, θα λειτουργήσουν τμήματα μόνον στις περιοχές Αττικής (Αναβύσσου), Θεσσαλονίκης, Ηρακλείου Κρήτης και Ρόδου».
Ως ειδικότητες μετεκπαίδευσης ορίζουν: Λειτουργία Υποδοχής, Μηχανογράφηση Υποδοχής, Εστιατορική Τεχνική, Bar – Οινογνωσία, Μαγειρική Τέχνη, Μαζική Παραγωγή Φαγητών, Ζαχαροπλαστική Τέχνη και Οροφοκομία.

Β. Για μελλοντικό προγραμματισμό ζητούν να τους αποστείλουμε συνολικά τις προτάσεις μας για τις ειδικότητες, τον αριθμό των Τμημάτων Μετεκπαίδευσης και τις πόλεις ανά την επικράτεια στις οποίες κρίνουμε αναγκαίο να υλοποιηθούν τμήματα τις επόμενες εκπαιδευτικές περιόδους.

Παρά ταύτα επειδή η στάση του Υπουργείου συνεχίζει να λειτουργεί απαξιωτικά προς τους εργαζόμενους στον Τουρισμό δεδομένου ότι με ευθύνη της σημερινής Κυβέρνησης διεκόπη η λειτουργία της Μετεκπαίδευσης μετά από δεκαετίες, παρά τα συνεχή αιτήματα και παρεμβάσεις της Ομοσπονδίας και των Σωματείων μας την περιορίζουν σε μόλις 4 πόλεις, καθώς και εξαντλούν τα χρονικά περιθώρια, ουσιαστικά όσο και αν "προτίθενται" οδηγούν μαθηματικά στην απώλεια και της φετινής εκπαιδευτικής περιόδου.

Σας ζητούμε να αποστείλετε άμεσα προτάσεις υλοποίησης για όλες τις περιφέρειες της χώρας, η Ομοσπονδία θα επιμείνει στις πιέσεις που ασκεί στο Υπουργείο Τουρισμού αλλά και προς τα συναρμόδια Υπουργεία Παιδείας και Οικονομικών για τον άμεσο προγραμματισμό σε όσες πόλεις κριθεί αναγκαία η υλοποίηση, σύμφωνα με τις προτάσεις σας.