Ο ΔΙΧΑΣΜΟΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΑΣ ΜΙΑΣ ΕΡΓΟΔΟΤΙΚΗΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ

sse copy Ο ΔΙΧΑΣΜΟΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΑΣ ΜΙΑΣ ΕΡΓΟΔΟΤΙΚΗΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ...

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

23.11.2017

 

 

Ο ΔΙΧΑΣΜΟΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΑΣ ΜΙΑΣ ΕΡΓΟΔΟΤΙΚΗΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ

 

Η Ομοσπονδία μας προσκάλεσε τον Σύνδεσμο Επωνύμων Οργανωμένων Αλυσίδων Εστίασης (ΣΕΠΟΑ) σε διαπραγματεύσεις για κατάρτιση και υπογραφή κλαδικής Σύμβασης, που θα ρυθμίζει τους όρους αμοιβής και εργασίας στις επιχειρήσεις που εκπροσωπούν.

Αίφνης μετά από συνεχή προσκόμματα και άρνηση διαβούλευσης που επέδειξαν και μας ανάγκασαν να ζητήσουμε υπηρεσίες Μεσολάβησης από τον ΟΜΕΔ, εμφανίστηκαν να έχουν τροποποιήσει το Καταστατικό της Οργάνωσης αμέσως μετά την πρόσκληση μας, αντικατέστησαν το Δ.Σ. που αποτελούνταν από τους επικεφαλής των γνωστών αλυσίδων – μελών (Goody's, Βενέτης, Fridays, Everest, Γρηγόρης, Food Plus – KFC, Pizza Fan, Coffee Island, Autogrill, Flocafe, Πίτα Παν, La Pasteria, Palmie Bistro), κατέβασαν την ιστοσελίδα τους και μετά από όλα αυτά αρνήθηκαν στον ΟΜΕΔ την ταυτότητα τους ως εργοδοτική οργάνωση που εξ' ορισμού διαθέτουν και συμμετέχουν στον ΣΕΤΕ, διότι οι ίδιοι πλέον είναι μια.. ιδέα, ένας Όμιλος προβληματισμού για την προαγωγή της επιχειρηματικότητας!

Όλα αυτά για να αποφύγουν την συλλογική ρύθμιση σ' έναν κλάδο όπως του γρήγορου φαγητού, με τις πλέον απορρυθμισμένες εργασιακές σχέσεις στον Τουρισμό!

Έπεται συνέχεια, αλλά εκφράζουμε τον αποτροπιασμό μας για τις επιλογές τους. Η συλλογική σύμβαση είναι απαραίτητη στην Εστίαση για να αποκαταστήσει μια στοιχειώδη κανονικότητα στην αγορά εργασίας, να στηρίξει τους εργαζόμενους που έχουν απολέσει κάθε διαπραγματευτική ικανότητα έναντι των εργοδοτών, αλλά και να οδηγήσει τις πραγματικές εισφορές στα ασφαλιστικά ταμεία που πλήττονται από την εισφοροδιαφυγή.

Επικαιρότητα

ΚΑΤΑΒΟΛΗ ΔΩΡΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΕ ΤΟ ΜΕ ONLINE ΕΦΑΡΜΟΓΗ...

Περισσότερα...

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΓΣΕΕ ΣΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΗΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΕΡΓΑΣΙΑΣ...

Περισσότερα...

ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΓΣΕΕ...

Περισσότερα...

 ΕΝΔΙΑΜΕΣΗ ΕΚΘΕΣΗ 2018...

Περισσότερα...

Δήλωση ΓΣΕΕ για την επικείμενη έναρξη της διαδικασίας διαμόρφωσης του κατωτάτου μισθού από το Υπουργείο Εργασίας...

Περισσότερα...

Καταγγελίες Εργαζομένων