51ο ΑΠΟΛΟΓΙΣΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΠΟΕΕ-ΥΤΕ

synedrio ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ 51ο ΑΠΟΛΟΓΙΣΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΠΟΕΕ-ΥΤΕ

 

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το 51ο Απολογιστικό Συνέδριο της Ομοσπονδίας μας και υπερψηφίστηκε ο Διοικητικός και Οικονομικός Απολογισμός (78 ΝΑΙ & 70 ΟΧΙ επί συνόλου 160 παρόντων).

Στο Συνέδριο στα πλαίσια του Διοικητικού Απολογισμού έγινε εκτενής ενημέρωση για τις Συμβάσεις και το διεκδικητικό πλαίσιο, καθώς και για όλες τις εξελίξεις που προέκυψαν μετά τις πρώτες συναντήσεις με τις εργοδοτικές οργανώσεις.

Οι σύνεδροι ενημερώθηκαν για τα σημαντικά ζητήματα που αφορούν το εφάπαξ και την Μετεκπαίδευση για την οποία υπάρχει από το Υπουργείο Τουρισμού ήδη το πρώτο ΦΕΚ Υπουργικής Απόφασης για υλοποίηση στην νέα εκπαιδευτική περίοδο.

Παράλληλα εγκρίθηκε η μερική τροποποίηση του Καταστατικού μας με ομόφωνη αποδοχή από 143 συνέδρους, σε άρθρα που ήταν αναγκαία η επικαιροποίηση τους. Η σχετική διαδικασία θα ολοκληρωθεί δικαστικά.

Τέλος το Συνέδριο αποφάσισε με συντριπτική πλειοψηφία (157 ΝΑΙ & 3 ΛΕΥΚΑ) όσα Σωματεία – Μέλη μας διαθέτουν στις τάξεις τους συνταξιούχους να φροντίσουν μέσα σε 1 χρόνο (πριν την έναρξη του Εκλογοαπολογιστικού μας Συνεδρίου) να εναρμονιστούν σύμφωνα με το Καταστατικό μας για όσους αντιπροσώπους έχουν συνταξιοδοτηθεί από κύριο ασφαλιστικό φορέα (Άρθρο 16, Νομιμοποίηση Αντιπροσώπων).