ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΟΕΕ-ΥΤΕ ΣΤΙΣ ΣΥΚΟΦΑΝΤΙΚΕΣ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΑΜΕ

anakoinwsi 2ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΙΣ ΣΥΚΟΦΑΝΤΙΚΕΣ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΑΜΕ...

 

Η ΠΟΕΕ-ΥΤΕ καταδικάζει όλες τις εκφυλιστικές διαδικασίες που εξελίσσονται εντός του συνδικαλιστικού κινήματος με ευθύνη της προσκείμενης στο ΚΚΕ παράταξης της ΔΑΣ/ΠΑΜΕ, για τη βία και νοθεία, τους τραμπουκισμούς και τη συστηματική παρεμπόδιση αρχαιρεσιών σε κάθε σωματείο ή δευτεροβάθμια οργάνωση που προβαίνει σε εκλογοαπολογιστικές διαδικασίες με όχημα τα παραμύθια «περί αλλοίωσης των συσχετισμών μέσα από νόθες διαδικασίες αρχαιρεσιών» όπως παπαγαλίζουν στα τσιτάτα τους!

Η τακτική που ακολουθούν εδώ και αρκετό καιρό είναι η κατάληψη εξ εφόδου σε όσες οργανώσεις δεν είναι υπό τον έλεγχό τους, είναι μειοψηφία ή δεν διαθέτουν καν παρουσία. Αερομεταφερόμενα όσο και αδίστακτα κεντρικά στελέχη της παράταξης τους, συνοδεία πραιτοριανών παρεμβαίνουν στις διαδικασίες, καταφεύγουν στα δικαστήρια για ανύπαρκτα ζητήματα, προπηλακίζουν και επιχειρούν να τρομοκρατήσουν τους αντιπάλους, στην πράξη επιχειρώντας να τους κοντύνουν ή να τους εξαφανίσουν για να αλλοιώσουν τους συσχετισμούς στις δευτεροβάθμιες ή στη ΓΣΕΕ.

Μετά τα «κατορθώματά τους» σε μια σειρά από σωματεία και του κλάδου μας (Πύργος, Κατερίνη, Χαλκιδική, Καβάλα) αλλά και τα έκτροπα σε Εργατικά Κέντρα που έλαβαν ευρεία δημοσιότητα, σειρά είχαν οι αρχαιρεσίες στο σωματείο μας Επισιτισμού Ηρακλείου, οι θρασύδειλες απειλές τους ότι θα το κάνουν «Πάτρα και Κοζάνη» έλαβαν την κατάλληλη όσο και περήφανη απάντηση από τον Πρόεδρο του Εργατικού Κέντρου συν. Σ. Βοριά και πήραν την άγουσα της επιστροφής. Οι εκλογές ολοκληρώθηκαν με μια κορυφαία όσο και απόλυτη νίκη των δημοκρατικών δυνάμεων, νέα και δυναμικά στελέχη κάλεσαν και έπεισαν τους εργαζόμενους να ψηφίσουν κόντρα στο παρακρατικό περιβάλλον παρεμπόδισης που είχε στηθεί στους γύρω δρόμους, το ερώτημα όμως παραμένει εσαεί:

Όσο παρεμποδίζουν τη μαζικοποίηση των συνδικάτων, πως θεωρούν ότι υπηρετούν τα συμφέροντα των εργαζομένων και αν μετέρχονται τέτοιων μεθόδων σε τι συνίσταται η διαφορά τους από όσα καταγγέλλουν για όλους τους άλλους;

Είναι βέβαιο ότι δεν θα βγάλουμε από το μυαλό κανενός τις εμμονές και ιδεοληψίες, αλλά ας μη μας προκαλούν τουλάχιστον, κρύβουν πολλούς σκελετούς στα ντουλάπια τους, για να παριστάνουν τους τιμητές του συνδικαλιστικού κινήματος!

Το πρώην ακροδεξιό καναρίνι που κελάηδησε πρόσφατα στο Γ. Συμβούλιο της ΓΣΕΕ, επιλέγοντας αντί της κριτικής πεπραγμένων τη προσωπική στοχοποίηση και τον κανιβαλισμό στελεχών της πλειοψηφίας στον Επισιτισμό Τουρισμό, καλό είναι να ενθυμείται ότι δεν μιλάνε για σχοινί στο σπίτι του κρεμασμένου – επί σειράν ετών είχε χορηγό τον εργοδότη του που του παρείχε αργομισθία όντας Πρόεδρος Πρωτοβάθμιου σωματείου, με ποιο αντάλλαγμα άραγε;

Επειδή πάλι έχει επιλεκτική μνήμη και μας βάζει στο στόμα φράσεις άλλων συναδέλφων, αλλά και επειδή έχουν αναγορεύσει σε σημαία αγώνων την αδιέξοδη επαναστατική γυμναστική που επέβαλαν στους ατυχείς εργαζόμενους, νυν ανέργους στην υπόθεση του ξενοδοχείου Athens Ledra ας τους υπενθυμίσουμε την αλήθεια:

  • Οι εργαζόμενοι θα πάρουν μέρος της αποζημίωσης από το εκπλειστηρίασμα επειδή βρέθηκε επενδυτής που πήρε το ξενοδοχείο από τα χέρια του χρεωκοπημένου ομίλου.
  • Πολλοί εργαζόμενοι ακούγοντας το ΠΑΜΕ, ρίσκαραν μέχρι τέλους την απώλεια της λήψης αποζημίωσης, αφού δεν είχαν προχωρήσει σε αγωγή εντός του εξαμήνου και διασώθηκαν 1 χρόνο και 10 ημέρες από το αιφνιδιαστικό λουκέτο του ξενοδοχείου επειδή αντάλλαξαν την αποχώρηση από την ψευδοκατάληψη του ξενοδοχείου (που είχαν μετατρέψει σε γιάφκα αλλά και εξυπηρετούσαν την εργοδοσία παρέχοντας υπηρεσίες δωρεάν φύλαξης) με την χορήγηση των απολύσεων από τον εργοδότη χωρίς ασφαλώς την καταβολή των νομίμων αποζημιώσεων.
  • Πρόσφατα η οικογένεια Παρασκευαϊδη με δική της πρόταση μας πλήρωσε 3 οφειλόμενους μισθούς (μέχρι το λουκέτο) για να τους απαλλάξουμε από κάθε ποινική ευθύνη, πράγμα που πράξαμε το σύνολο των εργαζομένων.
  • Είχαν πεισθεί με τα παραμύθια που διέδιδε η εργοδοτική πλευρά περί επενδυτή φαντάσματος και προέβησαν σε δημόσιες δηλώσεις στο Υπουργείο Εργασίας ότι επέκειτο από ώρα σε ώρα, το άνοιγμα του ξενοδοχείου.
  • Έσχατο αλλά ενδεικτικό της αφέλειάς τους, ο Πρόεδρος του Σωματείου ηγετικός στέλεχος του ΠΑΜΕ Τουρισμού μας παρέδωσε τις απολύσεις μας με τα χεράκια του! Δεν πρέπει να υπάρχει ανάλογο προηγούμενο στο συνδικαλιστικό κίνημα!!

Υπολογισμός Μισθού

Επικαιρότητα

 

 

ΚΑΤΑΒΟΛΗ ΔΩΡΟΥ ΠΑΣΧΑ
ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΕ ΤΟ ΜΕ ONLINE ΕΦΑΡΜΟΓΗ...

Περισσότερα...

Εργατική Πρωτομαγιά 2021..

Περισσότερα...

ΕΤΗΣΙΑ ΕΚΘΕΣΗ 2020 ΙΝΕ ΓΣΕΕ – Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΚΑΙ Η ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ

Περισσότερα...

ΓΣΕΕ - ΑΠΟΦΑΣΗ 24ΩΡΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ ΤΗΝ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ...

Περισσότερα...

Καταγγελίες Εργαζομένων