ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΟΕΕ-ΥΤΕ ΓΙΑ ΣΣΕ

sse copy copy Αποφάσεις Εκτελεστικού Συμβουλίου ΠΟΕΕ-ΥΤΕ για ΣΣΕ...

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Συνεδρίασε σήμερα το Εκτελεστικό Συμβούλιο ως εξουσιοδοτημένη διαπραγματευτική ομάδα για τις Συλλογικές Συμβάσεις και εκτίμησε την κατάληξη της διαπραγμάτευσης με τους Ξενοδόχους μετά την αποστολή της τελικής τους πρότασης την οποία αναμέναμε επί μακρόν προκειμένου να ολοκληρώσουν τη διαβούλευση με τα μέλη τους.

Η πρόταση τους για ανανέωση της Σύμβασης απέχει σημαντικά από το πλαίσιο που τους θέσαμε αφού περιορίστηκαν στη χορήγηση αυξήσεων 1% για το 2018 (από την ημερομηνία υπογραφής όμως και όχι από 01.01.2018 που τους κοινοποιήσαμε την πρόσκληση έναρξης διαπραγματεύσεων) και 1% από 01.01.2019, πέραν αυτών επιμένουν στην απασχόληση κατά την 6η ημέρα των εποχικά εργαζόμενων (από 01.06 – 30.09). Επιπλέον προτείνουν όσες εποχικές επιχειρήσεις παρατείνουν την εποχική λειτουργία τους στους χειμερινούς μήνες να μη καταβάλλεται εποχικό επίδομα στο προσωπικό που θα απασχολήσουν.

Κατόπιν αυτών αποφασίσαμε να παραπέμψουμε στον ΟΜΕΔ τη συλλογική διαφορά για να βοηθηθούμε στην εξεύρεση κοινά αποδεκτής λύσης για τις συμβάσεις, την ανανέωση της ΣΣΕ Ξενοδοχοϋπαλλήλων καθώς και την επιδιωκόμενη Σύμβαση για τους Ζαχαροπλάστες των Εργαστηρίων των Ξενοδοχείων.

Συναδέλφισσες – οι,

Η διαπραγματευτική ομάδα είναι νόμιμα εξουσιοδοτημένη από την Ολομέλεια Διοίκησης της 22.11.2017 και θα προσπαθήσει με τη συμβολή των Μεσολαβητών να ολοκληρώσει τη διαπραγμάτευση στο συντομότερο δυνατό χρόνο για να μη παρέλθει η περίοδος επαναπροσλήψεων με την Συλλογική Σύμβαση υπό αμφισβήτηση.

Εφόσον υπάρξει η πρόταση της Μεσολάβησης θα τεθεί υπόψιν όλων των οργανώσεων της ΠΟΕΕ-ΥΤΕ για να εκφέρουν άποψη και την απόφαση περί αποδοχής ή μη, θα τη λάβει το Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας που θα συγκληθεί γιαυτό το σκοπό, για να αναλάβουν όλοι τις ευθύνες τους.

ΔΕ ΝΟΕΙΤΑΙ ΕΞΟΔΟΣ ΑΠΟ ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΜΕ ΤΗΝ «ΟΔΥΣΣΕΙΑ» ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ...

ΔΙΕΥΚΡΙΝΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΤΗΣΙΑ ΑΔΕΙΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ...

ΟΜΙΛΙΑ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΓΣΕΕ ΣΤΗ ΣΥΝΔΙΑΣΚΕΨΗ ΤΗΣ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΩΝ ΣΥΝΔΙΚΑΤΩΝ...

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΤΗΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ...