Δελτίο Τύπου για Κ.Σ.Σ.Ε. Εργαζομένων στα Αρτοποιεία

sse copy ΝΕΑ Κ.Σ.Σ.Ε. ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΑ ΑΡΤΟΠΟΙΕΙΑ...

16/01/2019

ΘΕΜΑ: Κ.Σ.Σ.Ε. ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΑ ΑΡΤΟΠΟΙΕΙΑ

Η Διοίκηση της Ομοσπονδίας επιχειρώντας να καλύψει με συλλογικές ρυθμίσεις το σύνολο των εργαζομένων του κλάδου, κίνησε την διαδικασία έναρξης διαλόγου με σκοπό την κατάρτιση και υπογραφή Κλαδικής Συλλογικής Σύμβασης που θα αφορά τους όρους αμοιβής και εργασίας των εργαζομένων με συναφείς ειδικότητες του κλάδου μας στα αρτοποιεία, διαπιστώνοντας ότι ο κλάδος που εκπροσωπούν εκτός της κύριας δραστηριότητάς του που είναι η παραγωγή άρτου, έχει επεκταθεί σε επισιτιστικές υπηρεσίες καθώς και ζαχαρωδών προϊόντων, απασχολώντας ειδικότητες που εκπροσωπούνται από την οργάνωσή μας.

Η επιχειρηματολογία των εργοδοτών σε όλη τη συλλογική διαπραγμάτευση ήταν ότι τα αρτοποιεία που πράγματι παρέχουν υπηρεσίες εστίασης, είναι αλυσίδες ή σημεία πώλησης και δεν είναι μέλη τους, επικαλούμενοι ότι οι ίδιοι εκπροσωπούν αποκλειστικά παραδοσιακά αρτοποιεία με μόνο αντικείμενο την παραγωγή άρτου. Παρά ταύτα μετά από πολύμηνη όσο και άγονη διαπραγμάτευση εκδόθηκε η Δ.Α. ΤΡΙΜ. 10/2018, η οποία δεν αμφισβητήθηκε από τους εργοδότες και ορίζει βασικούς μισθούς 650€ στις ειδικότητες του Μπουφετζή, Ψήστη, Τεχνίτη Πιτσαρίας, Τεχνίτη Ζαχαροπλάστη, Σερβιτόρου, και 610€ στους Βοηθούς αυτών, ενώ προβλέπονται επιδόματα γάμου και ανθυγιεινής εργασίας για όσους εμπλέκονται στη παρασκευή και έψησιν εδεσμάτων.

ΣΣΕ ΑΡΤΟΠΟΙΕΙΑ pdf1

Υπολογισμός Μισθού

ΚΑΤΑΒΟΛΗ ΔΩΡΟΥ ΠΑΣΧΑ 2019...

ΔΙΟΡΙΣΤΗΚΕ ΠΡΟΣΩΡΙΝΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΣΤΗ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ...