Ειδικότητα Μαγειρικής Τέχνης

 

 

Εκπαιδευτικές μονάδες

    1. Αναβύσσου (Αττικής)
    2. Μακεδονίας
    3. Ηρακλείου
    4. Ρόδου
    5. Κέρκυρας
    6. Γαλαξειδίου

Προϋποθέσεις φοίτησης


Οι προϋποθέσεις φοίτησης και η διαδικασία εισαγωγής καθώς και ο αριθμός των εισαχθέντων ορίζονται από προκήρυξη που δημοσιεύεται στις αρχές Ιουλίου κάθε έτους.
Οι υποψήφιοι πρέπει να είναι απόφοιτοι τουλάχιστον 1ης Λυκείου.

 

Φοίτηση

 

Η φοίτηση διαρκεί δύο χρόνια. Κάθε εκπαιδευτική περίοδος περιλαμβάνει δύο κύκλους σπουδών:
α) Τον Θεωρητικό, που αρχίζει τον μήνα Οκτώβριο κάθε σχολικού έτους και λήγει τον μήνα Μάιο του επομένου έτους,
β) Τον Πρακτικό, που αποτελεί συνέχεια του Θεωρητικού και αναπόσπαστη συνέχεια της εκπαίδευση, αρχίζει τον μήνα Ιούνιο και λήγει στις 15 Σεπτεμβρίου. Οι μαθητές τοποθετούνται για πρακτική άσκηση με μέριμνα του Ο.Τ.Ε.Κ. σε επιλεγμένες Ξενοδοχειακές μονάδες.

 

Μαθήματα Α΄ ΤΑΞΗΣ

Ελληνική και διεθνής Κουζίνα Ι, Στοιχεία Ζαχαριολαστικής Τέχνης Ι, Αρχές λειτουργίας επισιτιστικών μονάδων, Διατροφική αξία τροφών - διαιτολογία, Ασφάλεια και Υγιεινή στους χώρους εργασίας, Ανατομία και τεμαχισμός κρεάτων και αλιευμάτων, Γαλλικά ειδικότητας, Δομή και λειτουργία ξενοδοχειακών μονάδων, Τουρισμός - Πολιτισμός - Κοινωνία.

 

Μαθήματα Β΄ ΤΑΞΗΣ

Ελληνική και διεθνής Κουζίνα ΙΙ, Στοιχεία Ζαχαροπλαστικής Τέχνης ΙΙ, Σύνθεση καταλόγου και μενού, Διαχείριση τροφίμων και ποτών*, Κοστολόγηση και τιμολόγηση παρασκευών*, Εργασιακές σχέσεις στον Τουρισμό*, Τουριστική Νομοθεσία*, Νέες τεχνολογίες στον επισιτισμό, Γαλλικά ειδικότητας, Διακόσμηση εδεσμάτων, Τουριστική Οικονομία.

(*τετραμηνιαία μαθήματα)

Επικαιρότητα

ΝΕΑ ΕΞΕΤΑΣΗ ΤΗΣ ΠΡΟΣΦΥΓΗΣ ΤΗΣ ΓΣΕΕ ΣΤΟ ILO ΓΙΑ ΠΑΡΑΒΙΑΣΗ ΘΕΜΕΛΙΩΔΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑΚΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ...

Περισσότερα...

ΕΠΕΤΕΙΟΣ 100 ΧΡΟΝΩΝ ΓΣΕΕ...

Περισσότερα...

 Πανεθνική Ημέρα Δράσης ...

Περισσότερα...

ΘΕΣΕΙΣ ΓΣΕΕ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΜΕΛΕΤΗ ΤΟΥ ΥΠ. ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ...

Περισσότερα...

ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΓΣΕΕ...

Περισσότερα...

Καταγγελίες Εργαζομένων